Sicilia, Part 3
Sicilia, Part 3

Sicilia, Part 3

De derde (en voorlopig laatste) serie over Sicilie. In de zomer van 2015 logeerden we telkens een paar nachten op 4 verschillende plekken, in alle windstreken van het Eiland. De laatste paar dagen in een mooie ‘Agricultura’ op de flanken van de Etna. Op een middag liepen we door het dorp Castiglione. Op zoek naar een terras – we waren moe en hadden dorst. Castiglione is gebouwd tegen de flank van de Etna – een prachtig gezicht als je er vanaf de vulkaan aan komt rijden.

italia, selectie website 2.0, sicilia, sicilie, sicily, vakantie 2015
Castiglione di Sicilia

In het stadje zelf viel het verval op: de helft staat te koop, huizen zijn kapot, staan leeg, je kan er zo naar binnen lopen, alles is stuk. Af en toe scharrelt er nog een oud vrouwtje door de smalle straatjes.

italia, sicilia, sicilie, sicily, vakantie 2015italia, sicilia, sicilie, sicily, vakantie 2015italia, sicilia, sicilie, sicily, vakantie 2015italia, sicilia, sicilie, sicily, vakantie 2015italia, sicilia, sicilie, sicily, vakantie 2015 italia, sicilia, sicilie, sicily, vakantie 2015Ik ben toen de deuren van de huizen gaan fotograferen. Van huizen die te koop staan, van halve ruines, en van nog bewoonde huizen – zie onderstaande poster.

Achteraf bleek het dorp helemaal niet zo onschuldig en schattig. In een reeks krantenartikelen vond ik dat de politie in 2015 invallen deed in diverse woningen en meer dan 20 mensen heeft opgepakt in verband met drugshandel en lidmaatschap van de siciliaanse cosa nostra. Dan kijk je achteraf toch anders tegen die fotos aan: wat gebeurt er achter die voordeuren?

porte della citta.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *