Liwonde National Park
Liwonde National Park

Liwonde National Park

Als speciaal gebaar naar een bijzondere volger van dit blog: allemaal fotos gemaakt in Malawi, in augustus 2011. Ik maakte een dagtrip naar het Liwonde Nationaal Park: vroeg in de morgen kwam ik aan bij de lodge Рik was de enige gast.

Een gids nam me in een bootje mee de Shire River op, een rivier die uitmondt in Lake Malawi. Ik vertelde dat ik graag olifanten wilde zien. Dat kon, zei hij. We voeren ongeveer 20 minuten, langs krokodillen en nijlpaarden, tot er uit het riet ineens een enorme olifant opdook, met vlak erachter de rest van de kudde. Alsof je zo de prehistorie wordt ingeslingerd. Intens! Met ons bootje konden we ze een hele poos van vlakbij zien en horen, tekeergaan in het water en in het riet.

Tenslotte hier nog een korte film:

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *